Isolatietechniek

Isolatie

Isolatietechniek is het isoleren van technische installaties. De isolatie zorgt niet alleen voor reductie van het energiegebruik maar levert ook een bijdrage aan de duurzaamheid en veiligheid van de technische installatie.

Al bij het opwekken van energie krijg je te maken met energieverlies. Als we het rendement van isolatiesystemen vergelijken met energiezuinige installatiecomponenten, is er met isolatie meer en sneller resultaat te bereiken.

Duurzaamheid en milieu

De isolatietechniek alsmede de isolatiematerialen worden steeds innovatiever en als geheel begint de isolatiebranche zich te ontwikkelen tot een high-techsector. Ook op het gebied van duurzaamheid en milieu is isolatietechniek niet meer weg te denken. Keek men in het verleden vooral met een financieel oog naar isolatiediktes en constructies, tegenwoordig wordt er meer naar energie en CO2-besparing gekeken.

Materialen

Materialen die veel gebruikt worden in de isolatie techniek zijn: steen-glaswol, elastomeren (synthetisch rubber), polyurethaanschuim en geschuimd glas. Om beschadiging van de isolatiematerialen te voorkomen kan deze worden afgewerkt met isogenopak of aluminium plaat.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, neem contact op met Luc Voesten tel. 0649747126
Of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen